Home » Здоров'я рослин » Лікування сосен
Лікування сосен

Лікування сосен

Насадження дерев хвойних видів, особливо сосен, часто піддаються впливу шкідників і зазнають захворювання, які можуть істотно вплинути на здоров’я дерев і навіть викликати їх загибель. За сосновими насадженнями потрібен ретельний догляд, спрямований на передчасне виявлення проблем та швидке їх рішення, що дозволяє виключити затяжну хворобу рослини, яка неодмінно викликає ослаблення рослин і схильність до повторного захворювання в майбутньому.

Наш науково -дослідний центр має великий досвід роботи з оздоровлення дерев, профілактики, лікування та реабілітації рослин. Ми здійснюємо фітопатологічне обстеження, діагностику, захист дорослих дерев сосни звичайної і кримської. Комплекс заходів розробляється індивідуально і, як правило, складається з послідовних впливів, як на саму рослину, так і в межах коренезаселеному шарі грунту, з метою стимуляції природних процесів тканиноутворення та вегетації, а також з розвитку кореневої системи, знищення комах-шкідників та інших
фітопатогенів, які перевищують межу шкодочинності для рослин даного виду та віку в даних конкретних умовах.

При роботі з деревами ми завжди виходимо з екосистемного підходу, тобто завжди враховуємо особливості місця зростання, геологію, агроекологію і мікроклімат території, вплив більших біологічних спільнот, в які входить об’єкт, і підходимо до оздоровлення дерев з усіх можливих аспектах, намагаючись мінімізувати шкідливу для людини і природи хімічну обробку, стимулювати максимально повне використання рослиною доступних біологічних ресурсів для її самовідновлення.