Home » Здоров'я рослин » Лікування та захист газону
лікування газону

Лікування та захист газону

Захист, реабілітація, відновлення газону, лікування газону після суворої зими або підсніжних випріваннь необхідні в тому випадку, якщо Ви хочете уникнути дорогих робіт з його перекладки або пересіву.
Що ж робити, якщо Ваш газон вже зопрів, покрився шаром мульчі з прілою або сухої трави або на ньому розвинулися грибки? З настанням весни, відразу ж після сходження снігу, необхідно зайнятися реабілітацією газону, щоб відновити його декоративний зовнішній вигляд. Ви, можливо, неодноразово спостерігали такі явища, як лисини на газоні, фрагментарно всохла трава, жовті або бурі плями, гнилі кущі трави, рожеві або
білі нальоти на газоні або листках трави, точки на листках або сухі (всохлі) кінчики трави. Все це, і далеко не все перераховане, «симптоми», ознаки всіляких проблем або хвороб газону, які мають свої моделі розвитку і, відповідно, свої рішення.

Для збереження і поліпшення декоративних властивостей газонних трав необхідно захистити газон від випрівання під мульчею щільно злежалої під снігом торішньої трави; провівши вичісування газону, забезпечити доступ повітря до точок росту і кореневій системі трав шляхом такої операції, як аерація газону; провести хімічні та (або) біологічні заходи проти грибкових захворювань (снігова пліснява) і для запобігання розвитку несправжньої борошнистої роси – пероноспорозу, кореневих гнилей (біологічний та хімічний захист газону); підживити, т. е. підтримати весняне відростання травостою за допомогою мінеральних та органічних добрив, у тому числі із застосуванням спеціально
розроблених добрив для газону.
Окремої уваги заслуговують комахи-шкідники газону (личинка хруща, цикада і ін.). Вони здатні суттєво погіршити зовнішній вигляд газону, знищуючи цілі ареали газонної трави, тому необхідно завчасно подбати про захист газону від шкідливих комах.

Також для декоративності газону важливий його своєчасний і рівномірний полив. Необхідно перевірити і відрегулювати систему автоматичного поливу. Уважно стежте за рівномірністю поливу, відсутністю сухих, недополітих або залитих ділянок, доручіть це Вашому садівнику або встановіть датчики вологості.
Якщо Ваш газон вимагає оперативного реабілітаційного догляду, зателефонуйте нам, і співробітники нашої компанії проведуть огляд, обстеження Вашого газону і виконають всі необхідні роботи. Ми гарантуємо якість і довговічність результату.

Зв’язок з нами по телефону:
+380443606770
+380800750842
+380631813995